Van Vliet Validatie: 15 September Aanwezig Op De SFERD!

Van Vliet Medical is voornamelijk bekend als producent van scopendroogkasten en bedpanspoelers. Enkele jaren geleden hebben wij onze services uitgebreid en is Van Vliet Validatie ontstaan. Als onafhankelijke partij zijn wij daardoor in staat om alle soorten en typen scopendroogkasten te valideren. Een werkende scopendroogkast in bezit hebben is belangrijk, zeker weten dat deze (nog) steeds de gedesinfecteerde endoscopen op een correcte wijze droogt is belangrijker! Om u de kans te geven meer over onze dienstverlening te weten te komen zijn wij op 15 september aanwezig bij het 2021 SFERD Symposium in Veenendaal! Bent u daar niet bij aanwezig? Lees dan hier meer over Van Vliet Validatie!

\"\"
De Basiliek in Veenendaal, locatie van het 2021 SFERD Symposium.

De SFERD: een introductie

De SFERD heeft het doel om bestaande richtlijnen met betrekking tot scopenreiniging en -desinfectie (WIP, NEN en ISO) samen te voegen tot een (voor het totale werkveld) toegankelijke praktijkstandaard. Dit heeft geresulteerd in het \’Kwaliteitshandboek Reiniging en Desinfectie Flexibele Endoscopen\’. Deze praktijkstandaard wordt door Qualicor Europe, HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector) en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gezien als gouden standaard. Het kwaliteitshandboek heeft een dynamisch karakter en wordt na elke geplande evaluatie door middel van een PDCA-cyclus aangepast tot een nieuwe verbeterde versie. Zo blijft het handboek altijd up-to-date en actueel!

Valideren met inachtneming van de SFERD

Onze werkwijze is ontwikkeld naar aanleiding van het handboek van de SFERD. Als Van Vliet Validatie uw scopendroogkast valideert wordt onder andere de droogfunctie gemeten door de relatieve vochtigheid van de scoop te meten, voeren wij een controle uit aan het distale einde, meten wij de kanalen, meten wij de aanwezige flow en voeren wij tests uit om de overdruk in uw scopendroogkast te meten. Dankzij onze meetinstrumenten zijn wij in staat om alle soorten en typen scopendroogkasten te valideren. Dankzij het handboek en de (door de overheid) gestelde eisen blijven wij altijd onafhankelijk. Zekerheid door nauwkeurigheid!

Wij staan voor u klaar!

Wilt u meer informatie ontvangen over het symposium of over Van Vliet Validatie? Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Dat kan via ons contactformulier (u selecteer Van Vliet Medical) of rechtstreeks met onze specialisten Ernie Hesel, Sinan Batman en Hanneke Badenbroek. Zij staan u graag te woord!

Scroll naar boven