Geschiedenis

In 1985 begon Van Vliet Medical aan een kleine keukentafel in Weesp met de ontwikkeling van een bedpanspoeler. Inmiddels hebben wij deze keukentafel ingeruild voor een groot pand in Almere.
Contact opnemen
In 1985 begon Van Vliet Medical aan een kleine keukentafel in Weesp met de ontwikkeling van een bedpanspoeler. Inmiddels hebben wij deze keukentafel ingeruild voor een groot pand in Almere. En die bedpanspoeler? Die is er gekomen, op de voet gevolgd door onze bekende scopendroogkasten. Ook hebben wij inmiddels de beschikking over onze eigen technische dienst én verkopen wij artikelen voor medisch gebruik in zorginstellingen.
Wij zijn constant op zoek naar verbetering van onze producten en diensten. Om antwoord te krijgen op de vraag hoe onze producten en diensten geoptimaliseerd kunnen worden werken wij nauw samen met onze klanten. Wij hebben met deze manier van werken inmiddels in binnen- en buitenland een goede naam opgebouwd en daar zijn wij trots op.

Wij zijn een nationaal en internationaal georiënteerd bedrijf welke organisatorisch flexibel is en daardoor in staat is om snel en goed in te spelen op uw behoefte. De Nederlandse markt is van oorsprong de basis van ons bedrijf, maar door samenwerking met een aantal gerenommeerde internationale organisaties, worden onze producten sinds enkele jaren ook buiten Nederland aangeboden.

1985 - Ontstaan 

In de lente van 1985 stapt Gerrit van Vliet in zijn auto om naar de Kamer van Koophandel te rijden. Daar aangekomen richt hij Van Vliet Medical officieel op.

1992 - Bedpanspoeler

Na een aantal jaren aan de ontwikkeling gewerkt te hebben wordt in 1992 de allereerste Van Vliet Medical bedpanspoeler ontwikkeld en in de markt gezet.

1996 - Scopendroogkast

Van Vliet Medical pakt na het succes van de bedpanspoeler door met de scopendroogkast. Een eerste idee wordt uitgewerkt tot een functionerend ontwerp. 

2003 - Opvolger

Na het succes van de scopendroogkast wordt de eerste generatie voorzien van een grondige facelift. Meer opties en verfijndere techniek maakt dit een belangrijke update. 

2007 - Samenwerking

In 2007 slaan Van Vliet Medical en Olympus de handen ineen om de rest van de wereld ook kennis te laten maken met de  scopendroogkast.

2015 - The Next Generation

De scopendroogkast zoals u deze vandaag kent is in 2015 ontwikkeld. Het oude model is compleet vervangen door een in alles modernere machine.

2016 - Van Vliet Medical Products

In 2016 wordt Van Vliet Medical Products opgericht. Een nieuw onderdeel om de complete inkoop van ziekenhuizen en praktijken te kunnen verzorgen.

2017 - Mediservice

De technici van Van Vliet Medical zijn niet alleen goed in het onderhouden van scopendroogkasen en bedpanspoelers. Om dat uit te dragen wordt Mediservice opgericht, een echte alleskunner.
Top flagcrossmenuarrow-right