Validatie van droogkasten

Specialisatie in NEN-EN-16442 en SFERD richtlijnen

Van Vliet heeft zich gespecialiseerd in de validatie van alle merken droogkasten volgens de NEN-EN-16442 en de SFERD richtlijnen. In bijlage A van de EN-16442 worden verschillende testen aangegeven om scopendroogkasten te controleren.

Van Vliet Validatie voert alle testen uit die noodzakelijk zijn om de effectiviteit van de scopendroogkast aan te tonen. De apparatuur die tijdens de validatie wordt gebruikt hebben wij in eigen beheer ontwikkeld en gepatenteerd.

Wij maken gebruik van een distale eindsensor die de temperatuur, relatieve vochtigheid en het drukverschil meet. Alle lucht wordt opgevangen in de distale eindsensor. Zo kunnen wij de kwaliteit van de droging in alle inwendige kanalen vaststellen.

EN-16442 EN SFERD validaties:

EN-16442 EN SFERD validaties:

Luchtverversingen

Van Vliet voert een meting van de luchtverversingen in de droogkast uit. Om te voldoen aan D5 SFERD Bijlage 7a voeren wij een meting uit van de luchtinvoer na het HEPA filter.

Overdruk

Zoals beschreven in D2 SFERD Bijlage 7a moet ook de ovedruk van de desbetreffende droogkast worden gemeten. Wij meten daarom de verschildruk tussen de droogkast en de ruimte.

Droogfunctie

Als wij uw scopendroogkast valideren, wordt ook de de droogfunctie gemeten. Dat doen wij door de relatieve vochtigheid van de scoop te meten en een controle uit aan het distale einde uit te voeren.

Temperatuurmetingen

Heeft u een scopendroogkast die uw endoscopen droogt door middel van warmte? Dan voeren wij een temperatuurmeting uit. Wij voeren onze metingen uit bij de endoscoop en aan het distale eind.

Flow meting

Ook de kanalen van uw scopendroogkast worden gemeten. Wij meten de aanwezige flow in de kanalen. Uiteraard houden wij ook hier rekening met de SFERD, om precies te zijn onderdeel D8 van Bijlage 7a.

Adapters

Wij nemen alle aanwezige adapters onder de loep. Wij sluiten onze eigen validatie apparatuur aan en onze ervaren technici controleren vervolgens of de adapters naar behoren werken.

Alarmsignalen

Wij voeren een controle op de alarmsignalen uit, zoals:
- deuralarm: signaleert onjuiste sluiting van de deur
- obstructiealarm: signaleert obstructie van de kanalen (D10 SFERD Bijlage 7a)
-droogtijdalarm: signaliseert voortijdige onderbreking van het droogproces.
- bewaartijdalarm: signaleert overschrijding van de bewaartijd.

Optioneel: luchtkwaliteit

Optioneel kunnen wij een meting van de luchtkwaliteit voor kanaaldroging (D6 SFERD Bijlage 7a) uitvoeren. Of een meting van de kwaliteit van de inkomende perslucht voor kanaaldroging.Scroll naar boven