COVID19 / Corona

Snel resultaat

Een snelle COVID-19 diagnose is van onschatbare waarde
Nu te bestellen: CLINITEST Rapid COVID-19 antigeentest

De test is eenvoudig te gebruiken, vereist geen apparatuur en kan overal ingezet worden. Een handige video weergeeft precies hoe u de test af kunt nemen en bij vragen is telefonisch contact mogelijk!

De CLINITEST Rapid COVID-19 Antigen Test geeft binnen 15 minuten aan of iemand besmet is. Dit maakt directe quarantaine mogelijk en voorkomt verdere verspreiding van COVID-19.

De test heeft een zeer hoge betrouwbaarheid en CE-markering. Er zijn al miljoenen testen geleverd aan bedrijven instellingen én de overheid. Heeft u een bezoek gebracht aan een teststraat? Grote kans dat u getest bent met de Clinitest!

COVID-19 antigeentest

Een snelle COVID-19 diagnose is van onschatbare waarde
Nu te bestellen: CLINITEST Rapid COVID-19 antigeentest

Besmetting voorkomen

Hoeveel besmettingen en onnodige quarantaines kunnen we voorkomen als diagnose geen dagen, maar minuten duurt? Onlangs introduceerde Siemens Healthineers de CLINITEST Rapid Covid-19 antigeentest. Een snelle, betrouwbare en toegankelijke test die binnen 15 minuten aangeeft of iemand besmet is. Perfect om een veilige omgeving te kunnen garanderen en direct goed en gericht in te kunnen grijpen in geval van besmetting!

Snelle triage

De test is bijzonder geschikt voor het routinematig testen van medewerkers en bij het voorkomen van onnodig arbeidsverzuim. Of u nu werkzaam bent in een zorginstelling, school of fabriek: de Clinitest is overal inzetbaar. Benieuwd hoe de test u kan helpen? Neem contact met ons op! Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Zeer betrouwbaar

Een betrouwbaar testresultaat is essentieel. De klinische studie voor de CLINITEST Rapid COVID-19 antigeentest heeft 96,72% sensitiviteit en 99,22% specificiteit aangetoond op basis van 317 proefpersonen. De tests zijn uitgevoerd op zes verschillende locaties, in een ziekenhuis, een gezondheidscentrum, een school en op een oncologieafdeling. De test detecteert bovendien zeer lage concentraties van het virus en heeft een detectie-ondergrens van 115 TCID50/ml.

Werking van de sneltest

De sneltest van Siemens Healthineers is een laterale flowtest, die SARS-CoV-2 eiwit in het neusslijm detecteert. Met de bijgeleverde swab wordt een nasopharynx of nasal uitstrijkje genomen en op de testcassette aangebracht. De uitslag is binnen 15 minuten eenvoudig af te lezen. Wilt u meer informatie over de werking van de test? Neem dan contact met ons op!

Betrouwbare partner

Siemens stelt, net als Van Vliet Medical, al jaren de allerhoogste eisen aan medische technologie. Bij de ontwikkeling van de CLINITEST Rapid COVID-19 antigeentest is dit niet anders geweest! Van Vliet Medical en Siemens zijn wereldwijd toonaangevende partners op het gebied van laboratoriumdiagnostiek, opslag, diagnostische en therapeutische beeldvorming, droogprocessen, moleculaire geneeskunde en digitale services. 

Veelgestelde vragen

De instructievideo vind u terug op deze pagina.

Ja, dit kan. In geval er enige twijfel is dat de persoon die de afname van de test doet niet geschoold, bekwaam of onder supervisie van BIG geregistreerd persoon de test uitvoert kunt direct contact opnemen met de Siemens Healthineers help desk. Onze BIG geregistreerde medewerkers kunnen u op afstand ondersteunen en- of supervisie geven bij het afnemen van de test.

Omdat de test op dit ogenblik alleen gevalideerd is voor de neus.

Positive (positief) uit de test komt dat uw het virus onder de leden heeft. Neem contact op met uw huisarts/GGD.

Negative (negatief) uit de test komt naar voren dat u, op dit ogenblik, het virus niet meetbaar bij u heeft.

Invalid (niet geldig) de test kan geen correcte waarde geven. U dient de test opnieuw uit te voeren. Let op u kunt GEEN gebruik maken van de eerder gebruikte wattenstaaf, vloeistof, testrip en ander benodigdheden bij de test. U dient de hele procedure met een nieuwe test opnieuw uit te voeren.

De test is niet correct uitgevoerd. Voer de test opnieuw uit.

Nee, de test en de benodigde componenten bij de test gebruikt zijn voor eenmalig gebruik. Het flesje met hierin de buffer vloeistof kunt u voor 10 testen gebruiken.

Nee, één neusholte is voldoende.

Indien de wattenstaaf voorin de neus niet kan passeren dan dient er een ander neusgat geprobeerd te worden

In een GGD-teststraat wordt een PCR-test uitgevoerd, de Clinitest is een Antigeentest.

Voor iedereen met COVID-19 gerelateerde klachten.

Indien u medicatie gebruikt en/of afwijkingen heeft die mogelijkerwijs de resultaten van de test kunnen beïnvloeden verwijzen wij u naar de bijsluiter. In geval de bijsluiter u onvoldoende informatie geeft neemt u dan contact op met uw huisarts.

Het resultaat is ‘invalid’ test opnieuw uitvoeren.

Meld je bij je huisarts/GGD of voer de test opnieuw uit.

Meld je bij aanhoudende klachten bij een huisarts of de GGD.

Meld je bij je huisarts of bij de GGD.

De uitslag wordt 15 minuten na inzetten van de cassette zichtbaar.

Niet houdbaar, na 15 minuten dient u de test weg te gooien en is hij niet meer bruikbaar of af te lezen.

Bij ongeopende verpakking 2 jaar naar fabricage datum, zie houdbaarheidsdatum op de verpakking van de test. De testkit dient opgeslagen te worden onder huiskamercondities.

De sensitiviteit van een medische test is het percentage terecht positieve testuitslagen onder zieke personen. Bijvoorbeeld een test met een Sensitiviteit van 99% zal bij 99 van 100 zieke personen een positieve testuitslag geven.

De specificiteit van een medische test is het percentage terecht negatieve testuitslagen onder niet-zieke personen. Bijvoorbeeld een test met een Specificiteit van 98% zal bij 98 van 100 gezonde personen een negatieve testuitslag geven.

Nee, tenzij u onder toezicht staat van een BIG geregistreerd persoon, u getraind bent om deze test af te nemen of een medisch professional bent.

Zie buitenzijde van de verpakking.

Nee, nog niet. Wel is de test voorzien van een CE-markering.

Ja dat mag. Let op de test dient uitgevoerd te worden door een getraind persoon en/of onder toeziend oog van een BIG-geregistreerd persoon.

In geval van twijfel raadpleeg uw huisarts of neem contact op met de GGD voor een PCR-test. U kunt ook, bij twijfel, de test nogmaals uitvoeren met een nieuwe test strip.

Scroll naar boven